top of page

DE FOTOSHOOT

Ik werk altijd met een moodboard. Hierin staan voorbeelden van sfeer- en posefoto’s. Uiteraard zijn dit voorbeelden en samen gaan we hier hiermee aan de slag. Het moodboard stuur ik altijd voor de shoot, zodat je er rustig naar kan kijken. Heb je zelf leuke ideeën die je wilt uitwerken, laat het mij dan ook altijd even weten dan kijken we samen wat mogelijk is. In het moodboard vind je ook praktische informatie, zoals datum en tijdstip van de shoot, locatie met adresgegevens, eventueel parkeergelegenheid en kledingstijl en kleur.

Uiteraard plannen we een datum en tijdstip die voor ons beiden goed uitkomt.

De shoot kan zowel buiten als binnen plaatsvinden. Dit bepalen we samen van tevoren. Buiten en binnen werk ik met natuurlijk en flitserlicht. Ik heb een kleine thuisstudio waar alles aanwezig is. Mochten we nu een buitenshoot hebben gepland, maar laat het weer het niet toe, dan kunnen we altijd de keuze maken om alsnog in de studio te fotograferen.

In de studio is water, thee, koffie en limonade aanwezig. Ook kan je gebruik maken van het toilet en kan de studio worden verwarmd.

Ben je jonger dan 18 jaar dan moet er altijd een ouder/verzorger meekomen naar de shoot anders kan de shoot helaas niet doorgaan. Ben je 18 jaar of ouder en wil je iemand meenemen dan is dat uiteraard geen probleem. Mijn studio is niet zo groot dus je mag maximaal 1 persoon mee laten komen. Ik vind het wel prettig om dit van tevoren te weten.

Extra bijboeken:

Het is mogelijk een professionele make up artiest bij te boeken. Zij zal er voor zorgen dat jij er op en top uitziet op de foto.   

Make up artieste  / Make up en haar                                                           

Extra foto’s per stuk                                                                                                                            

Heb je andere specifieke verzoeken neem dan even contact op voor het tarief.

KLEDING

Kledingstijl en kleuren staan in het moodboard. Kies uit wat lekker zit en waar jij je prettig in voelt. Als we buiten gaan shooten raad ik je aan om een neutraal topje onder je kleding aan te trekken i.v.m. een eventuele kledingwissel. Neem liever geen kledingstukken met drukke print of patronen mee. Dit trekt veel aandacht op de foto en uiteindelijk gaat het niet om de kleding maar om jou!

Heb je een shoot van 1 uur geboekt dan is er geen kledingwissel, maar een bovenkledingstuk wisselen is vaak wel mogelijk.

Heb je een shoot van 2 uur geboekt dan doen we tussendoor een kledingwissel, zodat je veel verschillende foto’s krijgt.

ACCESSOIRES

In de studio heb ik enkele props zoals hoeden, sjaals, een grof gebreid vest, maar ook veren, bloemen e.d. Neem zelf ook accessoires mee zoals, hoeden, sieraden en sjaals. Tijdens de shoot bekijken we samen wat de foto nog sprekender maakt.

UITERLIJKE VERZORGING

Van tevoren spreken we af hoe de make up eruit moet zien. In de studio is er ook make up aanwezig waarmee we het kunnen aanvullen. Ga altijd uit van een basis make up met een lichte foundation en neutrale kleuren. Haren graag los. . Tijdens het shooten kunnen we het dan nog opsteken. Doen we dit andersom dan heb je mogelijk knikken in je haar van bijvoorbeeld het elastiekje. Neem je eigen borstel en elastiekjes en eventuele andere haaraccessoires mee.

Heb je een shoot geboekt met make up artiest kom dan zonder make up en gewassen haren naar de studio. De make up artieste kan dan gelijk aan de slag.

DE FOTO’S

Na de fotoshoot zal ik de technisch goede foto’s selecteren en deze bewerken. Binnen twee weken ontvang je een link van mij met alle foto’s. Hier kan je het afgesproken aantal foto’s selecteren door ze een hartje te geven. Alle extra foto’s die je selecteert worden in de meerprijs meegenomen. Ben je klaar met je selectie dan kan je mij berichten. De foto’s ontvang je dan met en zonder logo in Jpeg. Je ontvangt de foto’s ook in klein formaat welke geschikt zijn voor social media.

WAT JE WEL EN NIET MAG DOEN MET DE FOTO’S

Het is alleen de fotograaf toegestaan om de foto’s, op welke manier dan ook, te bewerken. Het vergroten of verkleinen van de foto, het toevoegen van kleurenfilters, het knippen van de foto’s, het samenvoegen van foto’s, het verwijderen van het watermerk, of iedere andere vorm van pixelmanipulatie, is niet toegestaan zonder toestemming van de fotograaf. Hier geldt: Er is veel mogelijk, maar overleg het vooraf.

 

VERHINDERD

Ben je verhinderd laat het mij dan zo snel mogelijk weten, het liefst 24 uur van tevoren. Een shoot heeft voorbereiding nodig en ik reserveer tijd voor je. Het prettigste vind ik als je mij even belt dan kijken we of we gelijk een nieuwe datum kunnen inplannen.

EN ALS LAATSTE

In de week voor de shoot neem ik even contact op om te kijken er nog iets geregeld moet worden. We kunnen dan de tijd van de shoot zo effectief mogelijk gebruiken.

Het is een hoop informatie, maar wel belangrijk om afgestemd te hebben, zodat het voor allebei duidelijk is en er geen vragen of onduidelijkheden meer zijn. 

Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Stel ze gerust.

Ik heb er super veel zin!

Groetjes Gaby

terug

bottom of page